Om oss

Om oss

30.03.2010, 12:22

Hajduk Bergen, eller Hajduk Split som det het den gangen, ble stiftet 9. mars 1996. Det hele startet med en innbydelse til innendørscupen Global Cup. Laget ble meldt på her og denne første cupen endte med en sensasjonell seier hvor Hajduk i finalen beseiret et lag av flere eliteseriespillere. For en gjeng 17-18 år gamle kompiser var dette stort, og det ble starten på et fantastisk eventyr som fortsatt pågår.

Etter den første kampen skulle det gå nærmere 70 kamper før Hajduk gikk på sitt første tap. På grunn av Hajduks rød og hvit rutede drakter og lagets enorme vinnervilje ble laget kjent bade i Bergen og rundt i landet. Hajduk reiste mye og var flere ganger i Oslo og Kristiansand på turneringer med sterke resultater.

Rundt årtusenskiftet ble innendørsfotballen stadig mer populær. Innendørsfotball, eller futsal som det nå heter, vokste i kvantietet og først og fremst i kvalitet. Nivået ble mye høyere. men Hajduk klarte imidlertid kunststykket og holde seg blant de beste.

Hajduk har vunnet nærmere 50 turneringer rundt i landet fra Bergen, Stavanger, Kristiansan, Trondheim og Oslo. I tillegg har laget vært i finalen i overkant av 30 turneringer. Laget ble I 2005 Skandinavisk seriemester i SIS (Scandinavian Indoor Series, Se resultater fra triumfen her). Laget er dobbelt norgesmester i Coca Cola cup som er NFF sin satsing på innendørsfotball (2005 og 2006). De siste sesongene har laget satset på seriespill og målsetningen er en plass i Telekiosken futsalliga. I kvalifieringen før oppstarten røk man på målforskjell og klarte ikke kvalifiseringen. I 2008-2009 sesongen vant Hajduk 1. divisjon avd vest og spilte kvalifisering til eliten. Der røk laget med minst mulig margin. Denne sesongen vant Hajduk igjen 1 divisjon avdeling vest forann blant annet Øystese som seinere kvalifiserte seg Telekiosken Futsalliga. Nok en gang var vi ikke heldig og dyktig nok i denne kvalifiseringen, men prøver  selvsagt på ny kommende sesong.

Hajduk består den dag i dag av mange av de samme spillerne som var med fra starten, i tillegg er laget forsterket med yngre og meget spennende spillere. Spillermateriellet er kanskje bedre enn noen gang.

I dag er Hajduk det eldst fungerende og mest meriterte futsallaget i landet. Sannsynligvis også det mest kjente. De karakteristiske draktene kombinert med en enorm vinnervilje og mange dyktige fotballspillere gjør laget til kanskje det mest markante i landet. En indikator på nettopp dette, er internettløsningen laget har hatt. Denne har i flere år vært den suverent mest leste nettsiden for futsal lag i Norge. Her hadde man jevnt fra måned til måned 20 000 unike treff.

Intervju gjort med Eirik Mella om Hajduk Bergen, skrevet på futsal.no høsten 2009:

Se intervjuet i sin helhet her.