Norge med sterke dobbeltoppgjør mot Italia

Norge med sterke dobbeltoppgjør mot Italia

13.04.2012, 09:06

 For et uinnvidt øye ser nok ikke resultatetene 0-5 og 2-0 ut til å være underlagt imponerende prestasjoner. Ser man oppgjørene under ett, og samtidig har i mente at Italia er verdens 3 beste futsalnasjon, er resultatene likvel verdig en applaus. 

I første oppgjør i Trøndelag stilte Norge med en tropp som nok hadde et lite håp om en futsalsensasjon. På tribuene var det utvilsomt norsk futsalrekord med over 1000 gjester tilstede. Norge gjorde seg på ingen måte bort. Til tider, spesielt i første omgang, spilte man i lengre perioder jevnt men verdensaktøren Italia. I de avgjørende situasjonene fikk man likevel se noe forskjell på topp verdensklasse og imponerende norske futsalamatører. Etter en scoring få sekunder før pausesignalet, gikk Italienerne til hvilen med 0-2. I andre omgang ble det noe tungt for Norge å holde oppe det krevende høye presset laget sverger til. Italienerne kunne tilslutt vende hjem med en betryggende 5-0 ledelse. Etter kampen fortalte landslagssjef Esten O. Sæther at Norge hadde framført sin beste prestasjon noen gang, noe vi må skrive under på, motstanderen tatt i betraktning. Den kanskje største norske futsalprofilen Ibba mente sjansen for norsk avansement nå lå på ca 5 %. Sannheten var kanskje mer 5 promille, men ikke rart at teknikeren ble noe blendet av en solid norsk prestasjon.   

Returoppgjør var i Italia og ca 3000 futsalentusiaster hadde benket seg ned for å se sine hjemmeyndlinger valse over de umeriterte futsalamatørene fra nord. Overvalsing ble det imidlertid lite av. Kanskje Italia hadde i bakhodet at dette var over i forhold til avansement, vanskelig å si, men i spill og sjanser var det faktiskt et veldig jevnt oppgjør. Selv om man kanskje kunne ane at Italienerne hadde et lite ekstra gir i bakhånd hvis det skulle knipe, framviste nordmennene futsal på et høyere nivå en nasjonen noen gang har gjort før. Dette inkludert det første oppgjøret i bartefylket. Til slutt kunne dommeren blåse av kampen med en snau 2-0 seier til de blå fra støvellandet. En kamp som viste at Norge har tatt flere steg i riktig retning i forhold til det toppnivået man møter i internasjonalkamper.