Hajduk guttene ferdig med årets Nordsjøritt

Hajduk guttene ferdig med årets Nordsjøritt

15.06.2011, 09:07

Mens Hajduk gjør seg klar for årets legendariske cup i Morrovalle syklet Olav og Eirik Nordsjørittet. Rittet er Norges nest største med 12 000 påmeldte og stor stemning. Mens Olav kom i mål etter en sterk prestasjon var Eirik mer missfornøyd med årets gjennomførelse.

 

Olav gjennomførte på suveren ny rekord. Dette på tross av at han ikke har syklet på 1 år. Han fant sykkelskoen kvelden før løpet nedstøvet i garasjen. Tiden han klokket i mål på var 3 timer og 56 minutter. Eirik startet med et helt annet grunnlag og hadde således høyere forventinger knyttet til seg. For hans del ble rittet ødelagt tidlig da en punktering på feil sted gjorde at han tapte mye tid. Eirik hadde valgt å ikke ta med nødvendig verktøy siden målet uansett ville være uoppnåelig ved en punktering. Da uhellet var et faktum måtte han trille sykkelen 20 minutter før han fant hjelp. Hjelpen var ikke akkurat av høyeste kaliber da figuren i serviceboden brukte 15 minutter å skifte slange. I tillegg valgte personen å la bremseklossen ta borti hjulet, noe som ikke akkurat bidro til forhøyet fart. Eirik kom i mål på 3.45 ca tre kvarter etter det som var målet.

Uansett, udyktigheten og uheldigheten til tross betødd dette lite oppi det hele. Rett etter stoppet kjørte Eirik forbi en rytter som lå livløs på bakken. Luftambulanse var på plass og drev hjertekompresjoner. Det var klart for alle forbipaserende  at dette neppe ville ende godt. Da man annkom mål fikk man også vite at personen var død. Da Olav kjørte forbi flere timer seinere lå syklisten enda død på stede i påvente av kriminalteknikkere. Man vet enda ikke sikkerte hva som er skjedd, men tror at syklisten har fått et illebefinende og således ikke døde av fallet i seg selv.