Uhell stoppet Eirik i Mairittet

Uhell stoppet Eirik i Mairittet

02.05.2011, 10:19

På en dag Hajdukspiller Eirik Mella følte han hadde "gode bein" og hang med helt i tet, var det et uhell som til slutt kom meg ubeleilig og satte en stopper for en god plassering.

På en nydelig dag for sykkling var Eirik med i tet i store deler av rittet. Eirik kan ikke ha fått med seg at TV ikke var tilstede, han gikk nemmelig i et klassisk TV-brudd midtveis av rittet. Da ingen fulgte på, og ønsket og danne et brudd la han seg tilbake i feltet etter noe tid. Farten var høy. Med en snitttempo på ca 43 km/t måtte man holde på hatten for å henge med.

Like før slutt skjedde det fatale. En bil kom raskt i mot fra motgående felt noe som gjorde at en uoppmerksom rytter måtte kaste seg til siden. I stede for å havne i grillen på bilen havnet syklisten med giret sitt inni framhjulet til Eirik. Spilene ble kuttet rett over og sykkelen kunne ikke brukes mer. Eirik måtte ta beina fatt og legge sykkelen på ryggen og vandre. Heldigvis kom det en følgebil fra et annet lag som forbarmet seg over Hajduksmann. Et nytt  hjul ble lånt og Eirik kom seg i mål etter å ha tapt 5-6 minutter på uhellet. I stede for en mulig plasering på topp 10 havnet han på ca 120 plass. 

"Dette var kjedelig, men samtidig en del av sporten.  På pluss siden fungerte kroppen ikke så verst. Jeg unngikk tross alt også å få føling med asfalten og kan således ikke være entydig negativ."