Norge med nytt tap mot bunnsolid Belgia

Norge med nytt tap mot bunnsolid Belgia

25.04.2011, 17:00

 I treningshelgens andre kamp ble det på ny tap mot et meget sterkt Belgia lag. I tillegg fra de beste spillerne fra gårdagens match hadde de hentet inn enda et par usedvanelig dyktige futsaltrillere. For Norge ble det et tøft, men lærerikt oppgjør. 

Rammen rundt kampen var skrudd opp enda et par hakk fra gårdagens. Denne dagen ble kampen spilt i den franske delen av Belgia. Allerede da landslaget annkom hallen 1 time før var flere tilskuere på plass. Vakter var satt ut og laget fikk rask flere Belgiske "assistenter" til å hjelpe med alt fra låsning av garderobe/passing av nøkkel, til henting av dopapir justering av lysstyrke i garderrobe osv. osv. Det Belgiske futsalforbundet som har drevet i over 30 år med idretten, viste tydelig at de ikke lekte futsal. 

Da kampen skulle starte var det utmars, alle spillerne med hver sin liten futsalspiller på 6-8 år. Alle ble presentert med overraskende bra uttale, publikum klappet og det var en fin atmosfære. Da "Ja vi elsker dette landet" ronget ut over annlegget følte Mella det var på sin plass å synge det røsten var god for. Belgierne kjørte sangen like godt 2 ganger slik at "Norske mann i hus og hytte" også fikk mulighet å spres seg blant tilhørerne. Da Belgias nasjonalsang stod for tur var det en ung lokal jente som med Edit Piaf innspirert stemme fikk de lokale følelsene til å boble.

Norge startet med Magnus Larsen i mål, brødrene Melhus bak, mens Oslo City gutta Faysal og Said tok plass forran. De fire rulerte i første omgang med Arton Ademi, Øyvind Olsen, Ali Al Gahami og Eirik Mella. I andre omgang spilte kaptein Jonas Edvardsen og Marius Alhsen. Belgia viste med en gang hvilke spillere de hadde i laget. Blant annet var det Brasiliansk født bakspiller som ikke gjorde skam på sitt gamle fødeland. Belgierne beveget seg konstant i fastsatte mønster som gjorde det tøft for de norske gutta å holde med i svingene. Norge gjorde allikevel en glimrede innsats, men det var tydelig at  forskjellen mellom Norsk futsal amatører og Belgiske futsal proffer var markant. Mens de fleste Norske spillerne spiller fotball mesteparten av året og futsal sporadisk på vinteren. Spilte de fleste av Belgierne som proffer i hjemlandet. I tillegg hadde også de fleste en ekstra arbeidsgiver i frankrike som ligger kort tid unna. De pleide å spille serierunde i Belgia fredag for så og dra til Paris området og spille kamp mot slutten av helgen der. 

Norge tettet uansett så godt de kunne igjen, men kunne ikke hindre at Belgia til slutt vant 4-0. Å slippe inn 4 mål mot et så godt lag er ikke i seg selv håpløst. Der det skortet mest var helt klart i det offensive i spill mot etablert forsvar spesielt. Nettopp dette er jo det vanskeligste å få til i futsal på høyt nivå. At man skulle forlange at dette fungerte allerede etter 2 treninger og 2 kamper ville være å forlange fi overkant. 

Uansett lærte alle rundt og på laget mye av kampene. Innspirasjon til hvordan man kan løse det offensive ble av alle plukket opp. Alt i alt  en meget nyttig erfaring for hele det norske teamet.