Norge med tap mot Belgia i første kamp

Norge med tap mot Belgia i første kamp

24.04.2011, 23:57

 Norge fikk en tøff åpning mot Belgia i landskampen som gikk i delstaten Vallonia og Byen Namur. Hallen var stappfull av tilskuere som laget et høyt støynivå og bidro til en flott ramme.

Landslagslederene Eirik Mella og Magnus Larsen hadde valgt å forsøke å stå opp med et høyt press fra start av. Taktikken ble fulgt opp etter beste evne, men det ble snart klart at Belgierne var av et annet klaiber enn det som Norges spillere møter til daglig. Belgia kom forrige EM på 4 plass og har som soleklart mål og komme til en finale i neste års mesterskap.  

Etter få minutt stod det 1-0 til hjemmelaget etter sterke prestasjoner fra en av lagets ballartister. Det tok ikke lang tid før Norge reduserte i etterkant av en dødball situasjon. Kort tid etter dette fikk Mella sin første landslagsscoring, et skår i gleden var imidlertid at ballen gikk i eget nett, etter at Hajdukspilleren ble truffet av et skudd. 3-1 kom etter nok en flott kombinasjon fra Belgia. Etter dette var det Arton Ademi show. Mannen som også scoret 1-1 målet knallet også inn 3-2 og 3-3 fra distanse.

I andre omgang la Norge seg lavt og hadde brukbar kontroll. 7 minutter før slutt var Belgia heldige da de fikk godkjent en scoring som gikk via hånden til til spissen deres. Da det var 2 minutter igjen valgte Norge å sjanse med høyt press for å eventuelt redusere. Flere sjanser ble skapt både før og etter dette. Feil ble imidlertid gjort og Belgia fikk kontrett inn 5-3 og 6-3.

Første kamp unnagjort. Norge kan aldri si seg fornøyd med tap. Når det er sagt var dette første landskamp for den nykomponerte gjengen. Det ble vist mye prov på bra spill som er et godt grunnlag for et bra landslag i tiden framover.  Neste dag venter Belgia på ny til oppholdes andre dyst.  

I kampen spilte Norge med sørgebånd for å minnes Svein Brede. En gest som ble satt pris på av de Eirik og alle de andre som stod ham nær.