Svein Brede Mella (1984-2011)

Svein Brede Mella (1984-2011)

29.03.2011, 21:08

I dag tidlig kl. 10.00 trakk vår alles kjære Svein Brede Mella pusten for siste gang. Et fantastisk fint medmenneske har forlatt oss. 29. mars 2011 vil for alltid stå prentet inn i historien vår som en spesiell dato.

Vi har mistet en nær venn, en solid keeper og utespiller, en gavmild, humoristisk, omtenksom, sprudlende og tvers igjennom solid person. Han etterlater seg et stort tomrom, som blir umulig å dekke. Uansett lever han videre i hjertene våre, gjennom utallige minner.  Svein uttrykte den siste uken et ønske om at det først og fremst var de humørfylte og lyse stundene sammen med han vi skulle huske for ettertiden.

Svein Brede elsket livet og opplevde i løpet av sin levetid mye. Det bodde en globetrotter i han og ute på tur var Svein Brede i sitt ess. Av reisemål kan nevnes USA, Kina, Thailand, Italia, Hellas, Spania, Ungarn og Frankrike. Sammen med Svein Brede har vi i Hajduk hatt noen legendariske turer til Italia, Hellas og Ungarn. Her har vi knyttet kontakter fra andre hjørner av Europa og hatt så mye moro at vi kunne fylt et fembinds verk for å beskrive alt.

Han hadde en stor venneflokk og var en ettertraktet og etterspurt person. Selv om det var mange som sirklet i omgivelsene rundt Svein var han god på å se den enkelte. Han hadde en egen evne til å stifte nære og kjære vennskap, og når Svein inviterte til selskap var både hus og leilighet alltid fylt til randen. Svein Brede var en spesielt godt likt person som utrolig mange brydde seg om. Kombinasjonen mellom å være en livsglad og sprudlende mann, med det å ha en egen evne til å gå helt i dybden var egenskaper som gjorde Svein til den utrolig spennende personen han var.

Svein Brede stod alltid rakrygget blant venner i forhold til troen sin. Når det kom til spørsmål rundt dette var han en klippe. En som aldri firte en tomme. Samtidig opplevdes han aldri belærende for andre, men alltid tydelig på hva han stod for. Han hadde en helt utrolig støtte fra familien sin, og var velsignet med gode foreldre, søsken, svogre, svigerinne, nevøer og nieser.

For Hajduk var Svein av uvurderlig betydning. Han var en av lagets mest trofaste spillere og en av bærebjelkene både på og utenfor arenaen. Det startet med keepergjerningen som 14-åring, men etter hvert ble han også en bunnsolid utespiller. Kun uker før han fikk konstatert nyrekreft, spilte han outstanding i en cup i Italia hvor han var en av turneringens beste spillere. Gjennombruddet som utespiller kom paradoksalt nok i en periode der kreftsykdommen allerede hadde inntatt kroppen til Svein, men før det var konstatert. Han brant for Hajduk helt til det siste, og under en runde i årets 1. divisjon var Svein Brede sentral med å rekruttere spillere til laget. Svein Brede betydde mye for Hajduk, og Hajduk betydde mye for Svein.

Gjennom sykdomsperioden har Svein Brede vist et ufattelig mot utad for oss venner. Han har vist et pågangsmot og en livsvilje som er helt unik. Svein Brede hadde bestemt seg for å fighte, og han kjempet som en HELT til ”the bitter end”.  I løpet av sykdomsperioden rakk han turer til både USA, Italia og Spania. Den siste utenlandsturen ble sammen med storebror Eirik, hvor Tenerife var reisemålet. Han deltok i vennetilstelninger, quizer, møter i Salem, fotballkamper, bursdager, bryllup og mye mye mer. Selv med en livstruende sykdom herjende i kroppen viste han hvor høyt han elsket livet. Dette er noe alle hans venner har beundret han for.

Like før han gikk bort sendte Svein Brede en hilsen pr. sms hvor han skriver: ”Hei! Jeg føler at livet går raskt mot slutten og har avtalt med min far at han hjelper med å skrive denne melding. Innholdet har vi avtalt. Det jeg først og fremst vil si er at jeg er svært glad i dere. I den senere tid har jeg ikke kunnet skrive eller uttrykke det jeg har følt og tenker. Takk for at dere har forstått dette og tatt hensyn. Min sykdom har vært vanskelig for flere enn meg. Jeg har elsket livet og så frem til fortsettelsen. Nå ble det ikke slik for meg. Dere skal leve videre, kort eller lenge. Jeg ber dere inderlig om at dere følger meg på himmelveien og lever et liv som vi alle kan stå inne for. Når dere minnes meg, la det være de humørfylte og lyse stunder og ikke bare slutten av mitt liv. Så takk for alle gleder og godt fellesskap, for omsorg og forbønn i gode som i tunge tider. Klem fra Svein Brede”

Tusen hjertelig takk Svein Brede for alt du har betydd for oss. Vi er deg evig takknemlig.

Hvil i fred.